Jdi na obsah Jdi na menu
 

PŘEHLED ODEHRANÝCH ZÁPASŮ TURNAJ

 

 

 

HC Lány – HC Sršni Praha   2:4

Třetiny: 1:2, 1:1, 0:1

Branky: Simandl (Máslo), Evan (Lomberský A.) 

První utkání na pražském turnaji amatérských mužstev sehrálo lánské béčko proti mužstvu HC Sršni Praha, které hraje Pražskou ligu hokeje. Nevěděli jsme co čekat od neznámého soupeře.

            Utkání začalo ve vysokém tempu. Bohužel jsme již v deváté minutě inkasovali. Podařilo se nám brzo vyrovnat, když střelu Ondry Másla doklepl ze vzduchu Honza Simandl. Pak nás ještě v první třetina podržel Petr Wostl, který skvěle zlikvidoval samostatný únik soupeře.        

            Ve druhé třetině pokračovala obě mužstva ve vysokém tempu. Podařilo se nám dostat do vedení, když svůj únik přesně zakončil Jakub Evan. Bohužel soupeř nám opět odskočil na rozdíl jedné branky. Naše snaha o vyrovnání troskotala na skvělém brankáři Sršňů.            

           Ve třetí třetině se stupňovala naše snaha o vyrovnání, ale troskotali na špatných nahrávkách a neschopnosti vstřelit branku. Přišel tak zákonitě trest v podobě čtvrtého gólu Pražanů.  

HC Lány B – Stadi HC 2:5

Třetiny: 1:2, 1:1, 0:2

Branky: Máslo (Evan), Bratrů 

Druhé utkání proti soupeři z Finska jsme nezačali vůbec dobře. Hned při prvním střídání jsme inkasovali, když soupeř jasně přibruslil Aleše Lombeského a snadno si poradil i Petrem Wostlem. Ve čtvrté minutě jsme prohrávali již 2:0, ale nevzdali jsme to a bojovali dál. To přineslo ovoce v desáté minutě se podařilo Ondrovi Máslovi, který po střele Kuby Evana objel branku zasunul puk do branky.

            Ve druhé části jsme i srovnali. To když Rozehrávku soupeře zachytil Tomáš Bratrů a krásnou střelou překvapil finského brankáře. Bohužel soupeř byl opravdu silný a prokazoval to skvělou kombinací a i rychlými protiútoky. Jeden z protiútoků jsme neuhlídali a inkasovali třetí branku. Tak skončila třetí třetina 2:3.  

          Ve třetí třetině jsme se chtěli pokusit vyrovnat. Vytvořili jsme si několik dobrých šancí, ale naše produktivita byla nulová. Za to soupeř vytěžil z minima maximum. Dostali jsme branku na 2:4 z rychlého protiútoku. Naše snaha byla velmi sympatická, ale nenesla ovoce. Ve na konci utkání jsme už riskovali maximálně, což znamenalo jen další branku Finů. Utkání tak skončilo 2:5. 

HC Lány B – HC Crocodile Foyere 5:3

Třetiny:5:2,0:1,0:0

Branky: Evan (Fégl) Jirkovský R. (Jirkovský D., Vácha), Máslo (Evan), Jirkovský R. (Taraba, Jirkovský D.), Máslo 

          Utkání ve kterém jsme hráli o šanci na dobrý výsledek na tomto turnaji. Pokud bychom toto utkání vyhráli, tak se probojujeme do semifinále.

Tento zápas pro nás začal velmi dobře. Po nahrávce Ondry Másla otevřel skóre utkání Jakub Evan, Hned další střídání se prosadil Radek Jirkovský, kterému asistoval jeho syn David. Za pár minut bylo zase o něco veseleji, když se prosadil Ondra Máslo. Další branku vstřelil opět po rodinné souhře Radek Jirkovský. Bohužel i soupeř ze Švýcarska dokázal vstřelit branku. Když využil špatné rozehrávky ve středním pásmu. Téměř v zápětí jsme inkasovali podruhé. Tříbrankové vedení nám vrátil Ondra Máslo při vlastním oslabení zvýšil na 5:2.
 
Ve druhé části jsme chtěli hrát pořád stejně, ale už nám to tam tolik nepadalo. I když šance jsme si vytvořili, ale měli jsme problém s jejich využíváním. Proto přišel trest v podobě snížení na 5:3. Po té se již žádné mužstvo neprosadilo a pěkné utkáno pro nás skončilo vítězně.

HC Lány B – Stadi HC 2:4

Třetiny: 1:2, 1:1, 0:2

Branky: Evan, Evan 

Druhé utkání na turnaji proti soupeři z Finska jsme nezačali špatně. Hra byla vyrovnanější, než první vzájemné utkání. Přesto jsme inkasovali jako první. Útočník soupeře přebruslil Aleše Lomberského a otevřel skóre utkání. Na tuto branku opověděl Kuba Evan krásnou individuální akcí zakončenou přesnou střelou. Po té jsme inkasovali znovu po naší chybě. Tentokrát jsme špatně rozehráli a soupeř samostatný únik trefil přesně.
 
Ve druhé třetině jsme se snažili vyrovnat. Ale při tlaku jsme udělali chybu v útočném pásmu a Petr Wostl byl bezmocný. Snížení jsme se také dočkali, když se opět prosadil Kuba Evan, ale to už bylo z naší strany vše. Protože jsme nedokázali vytěžit z tlaku žádnou další branku. Poté soupeř znovu ujel a definitivně stvrdil své vítězství.

  HC Lány B – HC Olymp Praha 2:7

Třetiny: 1:1, 1:1, 0:5                     
Branky: Evan, Máslo
 
V utkání o třetí místo jsme se utkali s mužstvem HC Olymp Praha, za který nastoupili mimo jiné Hosrt Siegl, Marián Jelínek nebo Adam Šaffer.
 
V první třetině jsme hráli velmi dobře a měl i jsme i územní převahu. Ovšem soupeř hrozil rychlými protiútoky. Také se pražský team dostal do vedení po jednom z nich. Když se prosadil nejnebezpečnější hráč soupeře Adam Šaffer. Vyrovnat dokázal po samostatné akci Jakub Evan, který nás střelecky táhl celý turnaj.
Druhou třetinu jsme začali dobře. Konkrétně Ondra Máslo, když vyhrál buly a projel celé hřiště a blafákem do bekhendu překonal brankáře Olympu. Vedení nám vydrželo do poloviny třetiny, když soupeř využil zmatku v naší třetině a srovnal na 2:2. Z našeho tlaku jsme vytěžili jen tyč.

            Ve třetí části jsme měli na začátku třetiny ještě převahu, ale nevětší šance Milana Hořejšího skončila na tyči. Poté se potvrdilo známé nedáš-dostaneš. Za pár minut jsme inkasovali potřetí a byl to znovu Adam Šaffer, který dostal Olymp do vedení. Po té se naše útočné akce stali naprosto bezzubé. Tím se nám kompletně rozpadla hra, jak útočná, tak i obranná. Inkasovaná branka na 4:2 byla v postatě jen poslední hřebíček do pomyslné rakve. Další tři inkasované branky jen dokreslili konečný stav utkání na 7:2.